Výlet druhého stupně do Litomyšle

Ve dnech 7. – 10. 10. se žáci druhého stupně vydali na čtyřdenní výlet do Litomyšle, který byl plný zážitků a objevování nových míst.

První den jsme se ponořili do kouzelné atmosféry historického centra Litomyšle. Nejen, že jsme si užili krásnou architekturu a památky, ale také jsme si vyzkoušeli únikovou hru, která nám pomohla lépe poznat nejen město, ale i naše spolužáky.

Dalším bodem na programu byla návštěva Litomyšlského zámku, kde jsme měli možnost prozkoumat jeho bohatý interiér a dozvědět se více o historii tohoto nádherného renesančního sídla.

Toulovcovy maštale nás přivítaly svými krásnými skalními útvary a přírodou, kde jsme si užili příjemnou procházku a chvíle oddechu.

Dalším bodem na programu našeho výletu bylo město Polička, kde jsme navštívili rodný dům významného skladatele Bohuslava Martinů. Měli jsme tu jedinečnou možnost nahlédnout do věže kostela sv. Jakuba, kde Martinů trávil své dětství.

Poslední zastávkou byla návštěva Litomyšlského zámku, kde jsme měli možnost prozkoumat jeho bohatý interiér a dozvědět se více o historii tohoto nádherného renesančního sídla.

Výlet jsme si všichni náramně užili a odvezli si spoustu nezapomenutelných zážitků a nových poznatků. Už teď se těšíme na další dobrodružství!